Skip to content

8. Vad har jag alltid med mig ut

”Alltid med mig ut” väljer jag att tolka som att man ska längre än till typ hemmakväll och köpa snask eller Ica 200m bort för att hämta paket (i dessa fall tar jag endast mobilen med plånboksfodralet samt nycklar). Men för de längre utflykterna så vill jag även ha med mig följande:

Hörlurar
Vattenflaska
Novalucol
Alvedon
Snusdosa

Detta har komplicerats av att jag har alltid känt en motvilja gentemot väskor. Ryggsäck har gått an men handväskor/axelremsväskor har jag aldrig kunnat förlika mig med. Ibland har det inte varit något problem då man haft fickor på byxa eller jacka som räckt till, men de gör de ju inte alltid (kvinnor verkar ju rent generellt inte tillåtas ha fickor på sina byxor, alternativt endast beviljas ”låtsasfickor”!?  Men det är en diskussion för en annan gång). Ibland kanske man saknar fickutrymmet som krävs och ibland kanske man ska ha med sig något som ingen ficka i världen kan inrymma; vattenflaska eller lunchlåda till exempel. Detta har i många år lösts med kassar. Jag vet att många avskyr kassar men jag har alltid föredragit dem framför väskor. Exempel på en perfekt kasse storleksmässigt är en sådan man köper på systembolaget. Dess tilltalande dimensioner får ju dock ställas mot bilden av en själv ständigt bärandes en kasse från systemet och då tappar den en del poäng.

Hur löste jag till slut detta dilemma? Jo, jag gick och köpte lite tyg, gav det till mamma och bad henne sy en lite finare kasse/påse eller vad en nu vill kalla det. Några dagar senare hade jag denna:

Både påshandtag och axelrem fick jag (en jävligt lång sådan vilket är en förutsättning för att jag ska använda den). Dessutom såna fina småfickor på insidan där en kan pula ner medicinkartor och hörlurar eller andra icke skrymmande grejer. Perfekt avvägd för att rymma min lista av saker däruppe + en lunchlåda vilket oftast följer med när jag jobbar. Så nu lägger vi till den på listan om vad jag alltid har med mig ut.

Om jag planerar att låta henne sy fler exemplar i andra färger åt mig? Eeh, ja.

1. Mat jag gillar respektive ogillar
2. Saker jag stör mig på
3. En av mina svaga sidor
4. Mina boenden genom åren
5. Vad är jag rädd för
6. Mina morgonrutiner
7. Detta visste ni inte om mig
8. Vad har jag alltid med mig ut
9. Sätt jag förändrats på de senaste 10 åren
10. Såhär sover jag
11. Mitt favoritdjur
12. Såhär tror jag att jag uppfattas av andra
13. Min garderob
14. Mina 3 favoritsaker i hemmet
15. Favorit-ord/uttryck
16. Rangordna årstiderna
17. Något jag vill bli bättre på
18. Min hemort
19. Detta uppskattar jag hos andra människor

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *