Skip to content

5. Vad är jag rädd för?

Hmm ja, frågan är om denna punkt inte borde varit vad är jag inte rädd för? Är i grund och botten en ängslig själ men jag antar att vi får skilja ängslan  från rädsla för annars blir det här inlägget aldrig klart.

Konkreta saker som jag är rädd för:
1. Spindlar. Väljer att tro att det är något rent evolutionärt som har levt kvar sedan mina förfäder bodde i skogen och tampades med giftiga spindlar på en daglig basis? För rent logiskt vet jag ju att de spindlar vi har i Sverige inte är farliga. Det är bara någonting med sättet de rör sig på… Skulle ärligt talat hellre hålla en tarantella i handen än en sån vanlig svart husspindel. Den förstnämnda kommer liksom inte hinna omlokalisera sig till min nacke om jag råkar blinka.

2. Tandläkaren. Detta tog sin början när jag gick hos folktandvården i Burträsk. Min tandläkare där var hårdhänt, otrevlig och snål med bedövning vilket har lämnat sina spår hos mig. Jag går sedan drygt 10 år tillbaka hos en privat tandläkare i Skellefteå som är superduktig och anpassar besöken efter vetskapen om att jag har tandläkarskräck. Det är absolut hjälpsamt men inte tillräckligt för att jag inte ska bäva flera veckor i förväg när jag fått en tid.

3. Att flyga. Inte såpass att jag inte går på ett plan men tillräckligt för att pulsen ska vara avsevärt högre än normalt under flygturen. När jag var 18 och jag och Elin flög till Göteborg för att gå på festival så tyckte jag att det var kul att flyga, sedan hände något. Antagligen blev jag vuxen och utvecklade till sist vettet att vara rädd. Det som skrämmer mig mest är nog det faktum att ifall planet skulle krascha så är det lång tid innan själva smällen. Tid till att tänka och verkligen känna paniken och insikten om att en kommer dö. Med bil, tåg eller dylikt så handlar det om ett par sekunder max medan en flygkrasch kan innebära minuter beroende på höjden? Fy fan.

Annars så är jag rädd för att någon som står mig nära ska bli sjuk eller vara med om en olycka eller dylikt. Har även en lite hypokondrisk sida som är rädd för att få cancer eller någon annan farlig sjukdom. Sedan har vi lite mer fåniga rädslor som typ innefattar att använda mangeln i tvättstugan men det är inte riktigt något som håller mig uppe på nätterna.

1. Mat jag gillar respektive ogillar
2. Saker jag stör mig på
3. En av mina svaga sidor
4. Mina boenden genom åren
5. Vad är jag rädd för
6. Mina morgonrutiner
7. Detta visste ni inte om mig
8. Vad har jag alltid med mig ut
9. Sätt jag förändrats på de senaste 10 åren
10. Såhär sover jag
11. Mitt favoritdjur
12. Såhär tror jag att jag uppfattas av andra
13. Min garderob
14. Mina 3 favoritsaker i hemmet
15. Favorit-ord/uttryck
16. Rangordna årstiderna
17. Något jag vill bli bättre på
18. Min hemort
19. Detta uppskattar jag hos andra människor

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *