Skip to content

4. Mina boenden genom åren

Jag vet inte varför jag valde att ha med denna punkt på listan för i samma stund som jag började fundera på detta inlägg så insåg jag hur fruktansvärt tråkigt ämne det är. Men, en skola icke trotsa det skrivna ordet, så here goes;

Mina första 18 år i livet bodde jag hos mina föräldrar, i ett och samma hus. Min första egna lägenhet blev en liten tvåa på bottenvåning i ett område i Burträsk som kallas Bofinken (av för mig okänd anledning). Den var inte i fantastiskt skick (och det förbättrades inte medan jag bodde där tack vare två kattungar vars stora intresse var att klösa tapeter) men alldeles lagom för den tiden – jag var mest bara extatisk över att äntligen få bo ensam.

Jag tror att jag bodde där ca 6 månader innan en lägenhet med identisk planlösning men i ett annat område, och på andra våningen, blev ledig och jag sökte den. Gjorde en kort visit hos föräldrarna under några veckor medan den nya lägenheten omtapetserades och dylikt innan jag flyttade in där. Det var trevligt att ha en balkong och tapeter man själv valt och jag och katterna trivdes mycket bra på dessa 46kvm. Orkar inte räkna exakt hur länge jag bodde där men det känns spontant som typ tre år. Sedan träffade jag Fredrik och vi beslutade oss för att flytta ihop varav jakten efter större boende genast inleddes (nu på senare år har vi insett att 46kvm inte är för litet för två pers men det är lätt att vara efterklok).

Vi hittade en billig 4’a på 115kvm  (fortfarande i Burträsk) som hyrdes ut av Ånäsets pingstförsamling. Den hade ganska mycket skavanker men hyran var ju låg och vår vaktmästare intygade att det ena än det andra skulle åtgärdas. Blev det så? Nä. Efter några månader insåg vi att mer eller mindre hela huset var fuktskadat men det var inget som de ville kännas vid. Vet såhär i efterhand att några år efter vi flyttade därifrån så sanerades hela huset så förnekelsen måste ha nått sin gräns till slut.

I alla fall, vi tog oss vidare till Vinkelgatan där vi fick en fin 2’a på 64 kvm. Stort plus för badkar och världens bästa granne tant Rut. Trivdes utmärkt i den lägenheten och hade det inte varit för att vi efter ett par år ville flytta till stan så ser jag ingen anledning till att vi skulle ha gett upp den? Kan inte minnas att jag vantrivdes med någonting där. Visst, tanten under oss var döv och på söndagsmornarna fick man lyssna på gudstjänst med tysk brytning från Burträsks kyrka men en ska ju ha något att klaga på också.

Så kom dagen då vi fick veta att vi skulle få en av lägenheterna på det nybyggda Hofgränd i Skellefteå. Vi hade mer eller mindre förlikat oss vid tanken att vi inte skulle få någon lägenhet i stan pga bristande köpoäng, men så vips! Skebo bestämde sig för att bygga dyra högstandardslägenheter som majoriteten av sökande inte har råd med och vi tog vår chans. Tycker förvisso att hyran hade kunnat vara lite lägre men det funkar med två inkomster. Dessutom har det inte känts som läge att köpa heller och det känns ändå skönt att veta att det enda lånet jag har är CSN.
En oro inför denna lägenhet var att vi skulle få gemensam tvättstuga, vilket vi sluppit i förra lägenheten, men den oron var helt obefogad. Jättefräsch tvättstuga, bra maskiner, gigantiskt tvättskåp. En mangel som jag slänger längtansfulla blickar efter men som jag aldrig skulle våga använda. Finns gott om tvättider. Sen så är ju lägenheten i sig väldigt fin så sammanfattningsvis så trivs jag bra här. Än bättre sen vi började rensa och slänga så det faktiskt känns som att vi har ordning och koll på allt vi äger.

 

1. Mat jag gillar respektive ogillar
2. Saker jag stör mig på
3. En av mina svaga sidor
4. Mina boenden genom åren
5. Vad är jag rädd för
6. Mina morgonrutiner
7. Detta visste ni inte om mig
8. Vad har jag alltid med mig ut
9. Sätt jag förändrats på de senaste 10 åren
10. Såhär sover jag
11. Mitt favoritdjur
12. Såhär tror jag att jag uppfattas av andra
13. Min garderob
14. Mina 3 favoritsaker i hemmet
15. Favorit-ord/uttryck
16. Rangordna årstiderna
17. Något jag vill bli bättre på
18. Min hemort
19. Detta uppskattar jag hos andra människor

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *