Skip to content

Ledig på riktigt

Då vi i princip inte var hemma under semestern i somras utan spenderade den i Prag och Göteborg så kände jag mig inte särskilt utvilad när jobbet tog vid igen. Haft roligt – absolut. Vilat upp mig – inte alls. En bekräftelse på detta var att Fredrik blev dunderförkyld under semestern medan jag höll mig frisk. Mitt immunförsvar brukar nämligen bara kapitulera när jag slappnar av, vilket jag ju då antagligen inte gjorde.

Utifrån detta så bestämde jag mig genast för att ta en veckas semester längre fram längs hösten. När jag fick se schemat så var det två veckor som såg bra ut, kriterierna var att de låg mellan två lediga helger samt att det inte skulle gå mer än 4-5 semesterdagar. Helst hade jag velat ta första veckan i november men då föll det sig så att jag skulle gå en kurs där det första av fyra tillfällen skulle infalla den veckan. Därav valde jag istället den första veckan i december.  Ganska snart efter jag sökt semester och fått den beviljad (och mina turer blivit tillsatta) så kom det ett mail från kursledaren att hela kursen skulle förskjutas en vecka… Sista tillfället blev alltså på tisdagen under min semestervecka. I ungefär samma veva fick vi tid hos veterinären kl 09 den 3e december, måndagen på min lediga vecka. Som grädde på moset fastslog min chef att vår planeringsdag skulle äga rum den 5e december, onsdagen under min semestervecka. En planeringsdag som skulle innefatta utbildning i vårt nya dokumentationssystem och som man därmed helst inte ville missa.

Sammanfattningsvis: Jag har inlett min lediga vecka med tre icke så lediga dagar. Visst att måndagens veterinärsbesök inte tog särskilt lång tid men det var ju ändå en sovmorgon som gick förlorad. För mig ska en ledig dag verkligen vara en ledig dag. En avgörande faktor är liksom att man inte ska behöva klä på sig civiliserade kläder för att 1, man får besök eller 2, man ska ut. Sen kan man för all del välja att få besök eller bege sig ut på en ledig dag för att man vill, men man ska inte MÅSTA. Då är det ingen ledig dag genom mina ögon sett.

Men men. Om allting faller sig väl (varför det nu skulle göra det) så har jag fyra (riktiga) lediga dagar framför mig. Det enda jag vet att jag ska göra är att se hockey imorgon och på lördag, i övrigt är det helt öppet. Som det ska vara.

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *