Skip to content

3. En av mina svaga sidor

Givetvis måste jag inleda detta inlägg med ett ödmjukt skämt på egen bekostnad;
Oj, hur ska jag kunna välja bara en svag sida när jag har så många?
Så, skämt avklarat.

Jag tycker inte detta är jättelätt att skriva om, men ändå lättare än om det hade handlat om starka sidor. Att tuta i egen lur har aldrig fallit sig naturligt för mig medan jag är desto bättre på att grubbla över mina egna brister. Den egenskap jag initialt kommer att tänka på vet jag inte riktigt hur jag ska benämna, men velighet eller ambivalens ligger väl kanske närmast. Jag har väldigt svårt att uttrycka starka åsikter just för att jag är så öppen för alla omständigheter. Så pass öppen att jag ofta har svårt att veta vad jag ska tycka. Å ena sidan å andra sidan liksom, i oändlighet. Om vissa personer kan beskrivas som svartvita i sitt tänkande så kan jag då tänkas beskrivs som hela jävla färgskalan. Att kunna se nyanserat på saker är automatiskt inget dåligt men tenderar väl att bli det när det dras till absurdum. Någonstans kanske detta bottnar i en osäkerhet, ska man liksom stå för något så ska man också vara beredd på att bli emotsagd eller tillrättavisad. Ett sätt att försöka föregå det är förstås just att ta hänsyn till varje aspekt och ingångsvinkel, men tyvärr resulterar ju detta sällan i principfasta ståndpunkter. Det är ju lite symptomatiskt för vår tid att tycka något om allt medan jag ofta känner att jag inte vet tillräckligt om något för att uttala mig. Det låter ju ganska sunt, men grejen är den att jag inte heller gärna uttalar mig i ämnen där jag ändå är ganska insatt. När jag väl gör det så är det sällan med en stark övertygelse utan snarare tillbaka till ”å ena sidan, å andra sidan.”

Någonstans här finns det ju en gyllene medelväg och jag skulle gärna jobba lite på att närma mig den. En kan ta hänsyn till alla aspekter men ändå landa i en egen åsikt – väl medveten vid att den inte är ofelbar men ändå går att motivera. Givetvis skulle det underlätta om en kunde bli lite tryggare i vetskapen om att det är okej att någon annan inte håller med en. Man får ändå ha den tilltron till folk man beblandar sig med, att de liksom inte automatiskt ogillar andra bara för att de inte tycker samma sak i en fråga. Folk i min omgivning uttrycker ju ofta åsikter som jag inte delar men för all del kan förstå eller åtminstone respektera utan att det påverkar vad jag tycker för personen (OBS, vissa undantag för typ grundläggande värderingar och människosyn).

Grattis till er som orkat läsa det här inlägget, är ni dessutom några som lyckades följa med och förstå innehållet så är ni fan värda en chokladask. Till er andra kommer här en kort sammanfattning; Jag är en velig person. Tydligen så till den gräns att jag velar lite kring min egen velighet.

 

1. Mat jag gillar respektive ogillar
2. Saker jag stör mig på
3. En av mina svaga sidor
4. Mina boenden genom åren
5. Vad är jag rädd för
6. Mina morgonrutiner
7. Detta visste ni inte om mig
8. Vad har jag alltid med mig ut
9. Sätt jag förändrats på de senaste 10 åren
10. Såhär sover jag
11. Mitt favoritdjur
12. Såhär tror jag att jag uppfattas av andra
13. Min garderob
14. Mina 3 favoritsaker i hemmet
15. Favorit-ord/uttryck
16. Rangordna årstiderna
17. Något jag vill bli bättre på
18. Min hemort
19. Detta uppskattar jag hos andra människor

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *