Skip to content

2. Saker jag stör mig på

Detta är då nummer två i listan och min omedelbara tanke är att jag kommer få begränsa mig lite för jag är extremt begåvad vad gäller just detta område – att störa mig på saker.

Ska vi börja väldigt övergripande så stör jag mig ju på vårt samhälle i stort. Alla orättvisor givetvis, all rasism, sexism, trans- och homofobi osv som märks av precis överallt. Normen som har blivit kring att en bra medborgare är en medborgare som producerar, du ska sträva efter att göra karriär och den högst aktade mänskliga egenskapen i jobbsammanhang är att vara stresstålig. Ständig tillväxt där vi aldrig nöjer oss, jorden må gå under men vad gör det när ekonomin blomstrar. Genvägen till välmående är masskonsumtion av egentlig skit som vi hjärntvättas till att tro att vi behöver. Fullt rimliga saker att störa sig på.

Sen är ju även jag människa med allt vad det innebär – dvs att jag kan störa mig på saker som egentligen inte spelar så stor roll. Exempel på detta:

* När folk ska tränga sig på bussen först trots att de inte har busskort utan ska krångla med betalning så att vi andra får stå utanför och trampa i kylan. Visst borde det vara en oskriven regel att endast de med busskort får tränga sig?

* När folk i affärer inte lägger ut avskiljarpinnar efter sina varor på bandet. Så ska man behöva bli osäker på om de faktiskt lagt upp alla sina varor eller om det är fritt fram att börja lasta upp vilket resulterar i att man håller upp kön längre än nödvändigt.

* När man inte bara kan säga som det är utan måste låtsas inte vara medveten kring något. Ett bra exempel är CHL som pågår parallellt med SHL just nu – en europeisk liga som började för några år sedan med de bästa lagen från ett antal olika länder. I Skellefteå och övriga Sverige har man problem med att matcherna typ inte drar något folk och det diskuteras vad i hela världen detta kan bero på? Alternativa förklaringar slängs runt som att det är före löning eller det har nyss varit hemmamatcher i SHL, när den enkla förklaringen är att INGEN BRYR SIG OM CHL. Inte ens lagen bryr sig utan måste låtsas som att det finns ett stort engagemang och att man tar varje match på blodigt allvar. Skellefteå gick vidare till kvartsfinal igår och spelarna kostade inte på sig mer än små leenden. Det norska laget jublade efter varje mål de gjorde medan Skellefteås spelare knappt reagerade när pucken gick in. Ändå ska experter och journalister stryka sig bekymrat på hakan och ställa sig frågan varför publiken uteblir. Fånigt är vad det är och, förstås, störande.

* För att fortsätta på hockeyspåret så är det väldigt mycket som stör mig när jag är på hemmamatcher. Folk kan verkligen inte bete sig i offentliga sammanhang? En tycker ju att det vore givet att man inte tömmer en parfymflaska över kroppen innan man ska sitta bland en massa människor. Eller att man inte tokskriker ilsket varje gång en spelare inte gör som man hade önskat, för att sen sitta helt tyst när det görs mål eller matchen vinns. Vem betalar liksom flera hundra för att sitta och enbart vara arg och skrika oskyldiga platsgrannar i öronen? (OBS – detta beteende ses uteslutande hos äldre män/gubbar). Likaså plingar irritationsklockan till när en i matchpaus t ex ska besöka toaletterna och man knappt kan ta sig fram för att folk kommer ut från läktaren och helt sonika stannar mitt i gången. Sedan träffar de likasinnade idioter och plötsligt har de ett litet idiotgruppsmöte som håller upp flödet av folk från alla håll. Trots att de är en hel grupp så besitter ingen förmågan att se sig omkring och inse att ”oj, vi kanske står lite i vägen för folk”.

Jag stör mig på oändligt mycket mer men givetvis blir det tomt i skallen när man ska försöka komma på allt (förvisso är det en grej som också stör mig). Nu är dock inlägget redan ganska långt och jag tänker att ett uppföljningsinlägg får bli aktuellt framöver.

1. Mat jag gillar respektive ogillar
2. Saker jag stör mig på
3. En av mina svaga sidor
4. Mina boenden genom åren
5. Vad är jag rädd för
6. Mina morgonrutiner
7. Detta visste ni inte om mig
8. Vad har jag alltid med mig ut
9. Sätt jag förändrats på de senaste 10 åren
10. Såhär sover jag
11. Mitt favoritdjur
12. Såhär tror jag att jag uppfattas av andra
13. Min garderob
14. Mina 3 favoritsaker i hemmet
15. Favorit-ord/uttryck
16. Rangordna årstiderna
17. Något jag vill bli bättre på
18. Min hemort
19. Detta uppskattar jag hos andra människor

Published inOkategoriserade

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *